Szolgáltatásaink

Faanyagok hőkezelése

Cégünk 2012 óta rendelkezik a csomagolóiparban felhasznált fa alapanyagok hőkezeléséhez szükséges, a területileg illetékes Növény és Talajvédelmi Szolgálat által kibocsátott engedéllyel.

Miért van szükség hőkezelésre? A csomagolóiparban felhasznált nyers fa alapanyagok rovarokat, gombákat, fonalférgeket, atkákat és még számos más fertőző kártevőket tartalmazhatnak. Azzal, hogy a hőkezelés során a fa belseje legalább 30 percig minimum 56 C-on volt (ISPM 15. szabvány szerinti előírás) garantálható, hogy a fa a fenti kártevőktől mentes lesz.

A fa csomgoló anyagok csak tanusított hőkezelés után kerülhetnek kereskedelmi forgalomba. A hőkezelésről minden esetben "Szállítói hőkezelés megfelelőségi nyilatkozat"-ot bocsátunk ki, amely tartalmazza a hőkezelést végző cég nevét, regisztrációs számát, a hőkezelt fa fafaját és mennyiségét, a hőkezelés idejét és hőfokát. Igény esetén pecsételéssel minden darab hőkezelt anyagon feltüntetjük az úgynevezett ISPM logónkat.

Vákuumos fa szárítókamrák - bérszárítás

A csepeli telephelyünkön található két vákumos szárítókamránk, mely együttesen 40 köbméter faanyag befogadására alkalmasak. Ezek a kamrák valamennyi hazai és egzóta fafaj műszárítására alkalmasak. Mivel a műszárítás költsége számos tényezőtől függ (fafaj, faanyag vastagsága, rakatolás, induló nedvesség tartalom, stb.), ezért minden esetben egyedi ajánlatot adunk Ügyfeleinknek. További részletekről

Gomba mentesítés - favédelem

A favédelem területén ügyfeleink a rovar és a gombamentesítést kérik tőlünk leggyakrabban, amit mártásos technikável tudunk megoldani. A mártáshoz Tetol Profi faanyagvédőszert alkalmazunk, magáról a mártásról pedig minőségi tanusítványt is ki tudunk bocsátani. Amennyiben nem elegendő a rovar és gomba elleni védelem, úgy égéskésleltető kezelést is vállalunk, ehhez ugyanazt a szert alkalmazzuk, csak sokkal töményebb koncentrációban (kis tétel esetén ecseteléssel hordjuk fel).

Gyalulás

Amennyiben gyalult faanyagra van szüksége, nem kell asztalost keresnie, cégünk szerződött partnerei elvégzik Önnek a faanyag megmunkálását. A gyalulás költsége méret és mennyiség függő, ezzel illetve a munkavégzés várható határidejével kapcsolatban kérjük kollégánkkal egyeztessen!